– Komáři se živí aminokyselinami z lidské krve, protože je to jediný způsob, jak se samice může rozmnožovat. Pokud je vaše tělo překyselené kvůli jídlu, které každý den jíte, tento hmyz to ucítí a bude vás více kousat – vysvětluje Dr. Nestorović a dodává, že naše buňky jsou od přírody zásadité (základní) a že je můžeme změnit pouze následným příjem kyselin.
Všimneme si, že komáři nás pronásledují méně, pokud pravidelně konzumujeme zeleninu a ovoce a pokud nejíme potraviny bohaté na pochybné kyseliny, jako u všech zpracovaných potravin, jako jsou mléčné výrobky a maso.
– Zdravá strava je pro tělo obecně prospěšná, i když jde o vyhýbání se kousnutí komárem. Pokud sníte alespoň čtyři zeleninová jídla a nějaké ovoce, když si navíc musíte dávat pozor na cukr, šance, že vás napadnou komáři, je minimální – říká doktor Netorović a vysvětluje, že když nemáte to, čím se tento hmyz živí, pak „nebudou na vás útočit ztrácet čas“.
Bodnutí komárem se stává méně důležitým, pokud udržujeme základní metabolismus a naše tělo v zásaditém stavu.
Pokračování na další straně