Šneci s vanilkovým krémem a mandlovými lupínky!

Postup:

1. Připravte vanilkový krém: Do hrnce dejte mléko, vejce rozšlehaná vidličkou, moučkový cukr, vanilkový cukr, špetku soli a kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

2. Vařte 1-2 minuty od okamžiku, kdy se objeví první bublinky, na mírném ohni za stálého míchání.

3. Přeneste krém do suché mísy. Přikryjte potravinovou fólií tak, aby přišel do přímého kontaktu s povrchem, a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

4. Připravte těsto: Teplé mléko nalijte do hluboké mísy. Přidejte sušené droždí, moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce. Míchejte.

5. Přidejte měkké máslo.

6. Postupně přidejte prosátou mouku. Nejprve těsto promíchejte stěrkou a poté ho hněťte rukama: 5-7 minut, dokud nebude homogenní a nelepivé.

7. Těsto vložte do mísy a přikryjte potravinovou fólií. Nechte ho 60 minut kynout na teplém místě.

8. Poté těsto trochu prohněťte a na pomoučeném válu z něj vyválejte obdélníkový váleček o tloušťce asi 5 mm.

9. Vanilkový krém rovnoměrně rozetřete po povrchu.

10. Těsto rozválejte do tvaru rolády, začněte od jednoho dlouhého okraje.

11. Pomocí nitě nakrájejte roládu na kousky silné 1,5-2 cm.

12. Šneky položte na plech vyložený pečicím papírem nebo do formiček na muffiny vymazaných máslem.

13. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 15-20 minut odpočívat.

14. Poté povrch potřete žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypte mandlovými lupínky.

15. Šneky pečte 35-40 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.

16. Nechte je vychladnout a pak s velkou chutí podávejte!

Zdroj:retete-usoare.eu