SLADKÝ BANÁNOVÝ CHLÉB – 1 SLOŽKA DÁ DOKONALOU CHUŤ: Zde je to, co potřebujete, OLÍŽETE SI PRSTY

Příprava:

Zatímco se vaše trouba předehřívá na 200 stupňů, vymažte pekáč máslem. Zralé banány v míse dobře rozmačkáme vidličkou a přidáme rozpuštěné máslo.

Přidejte jedlou sodu, sůl a vmíchejte cukr, rozšlehané vejce a vanilkový extrakt. Nakonec přidejte mouku.

Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 50 minut. Pomocí párátka zkontrolujte, zda je těsto upečené. Pokud není a zvenku je zhnědlý, zakryjte chléb alobalem a pečte, dokud nebude vnitřek upečený.

Nikdy ji nekrájejte, dokud úplně nevychladne. Pokud ho dobře zabalíte, vydrží při pokojové teplotě čerstvé čtyři dny. Může být v chladničce po dobu až pěti dnů.

Tento recept můžete snadno změnit a přizpůsobit různým chutím přidáním ořechů, mandlí, lískových oříšků, rozinek nebo sušeného ovoce. Můžete ho upéct ve formě na muffiny nebo přidat čokoládu a získat čokoládový chléb.

ZDROJ:fACEBOOK