Škrabka na zeleninu má skrytou funkci, ale málokdo ví, jak ji používat

Zdálo by se, že loupání zeleniny (nebo ovoce) je jedna z nejjednodušších kuchyňských prací. Děláme to mechanicky, aniž bychom této činnosti věnovali velkou pozornost. Ukazuje se však, že mnoho lidí používá škrabku nesprávným způsobem! Je těžké tomu uvěřit, ale je to opravdu častá chyba – pravděpodobně jste si to také neuvědomili. Jak můžete zeleninu špatně loupat?

Nejčastěji ji používáme, když připravujeme večeři – neocenitelná je při loupání brambor nebo okurek na okurkový salát, což je obtížnější, pokud použijeme obyčejný nůž. Díky němu se nám zelenina rychle a důkladně oloupe a slupky nejsou příliš hrubé, takže neplýtváme tolik jídlem. Většinou jej však používáme nesprávně. Je zvláštní, že tato chyba je tak častá…

Změňte taktiku a budete loupat mrkev, petržel nebo jinou zeleninu mnohem rychleji a snadněji než dříve!

Jak správně používat škrabku?

Je to jednoduché! Přesuneme ho odshora dolů, přitlačíme k zelenině a z cesta odstraníme vrchní vrstvu. Děláte to taky, že?

Pokračování na další straně