Chladničky jsou vynikajícím nástrojem pro skladování mnoha druhů potravin, ale odborné výzkumy ukazují, že vlhkost, kterou uchovávají, může ve skutečnosti způsobovat řadu problémů. Kromě toho se v chladničkách často vyskytují nepříjemné pachy. Nejlepším způsobem, jak se těmto negativům vyhnout a udržet chladničku v perfektním stavu, je však přidání soli do houby. Tento trik udrží potraviny čerstvé mnohem déle.
I přes nízké teploty udržované v těchto zařízeních je prostředí příznivé pro vznik a růst bakterií a některých plísní. To způsobuje rychlejší kažení skladovaných potravin. Kromě pravidelného čištění všech částí chladničky lze těmto nepříjemnostem předejít používáním houbičky se solným roztokem. Ta sníží vlhkost v chladničce a vytvoří optimální prostředí pro uložené potraviny.
Veškerá vlhkost v chladničce je výsledkem odpařování vody z chlazených potravin. Když je teplota v chladničce nízká, tato vlhkost začne kondenzovat a usazovat se na stěnách. Odtud musí být pravidelně odváděna ven odtokovým kanálem. V opačném případě se může na dně chladničky vytvořit louže, která může vážně snížit funkčnost chladničky nebo ji dokonce zcela poškodit.
Pokračování na další straně