Rodinný recept jsem se naučila od své babičky: Od té doby, co jsem jím zaléval své rostliny, si každý soused prošel závistí

Cibule patří odedávna k našim základním kuchyňským rostlinám, bylinkám. Většina jídla je bez něj téměř nemyslitelná. Cibule je však dobrá i na spoustu dalších věcí, takže například jako bylinka dokáže nesmírně pomoci.

Obsahuje sloučeniny a éterické oleje, které jsou mimořádně prospěšné pro lidský organismus. Z jejich „konzumace“ však mohou hodně těžit nejen lidé, ale i ostatní živé bytosti.

Vyplatí se tak našim rostlinám mimo jiné dopřát levný živný roztok vyrobený z cibule, díky kterému budou mnohem zdravější, zelenější, svěžejší a rychleji porostou.

Není to příliš složité na výrobu. Budeme potřebovat následující: jednoduše dáme cibulovou slupku do misky, zalijeme litrem vody a přes noc přikryjeme. Ráno vodu přefiltrujeme a tekutinu odložíme jako živný roztok.

Pokračování na další straně

1
2