Recept na nejlepší hrnkový makovník. Nejtěžší je počkat, než se dopeče!

Třešně slijeme ze šťávy a necháme okapat.

V šálku o objemu 250 ml odměříme mouku, mák a moučkový cukr – všechny suché přísady pak smícháme v misce.

Do suchých přísad přidáme olej, vejce, mléko a vymícháme hladké těsto.

Těsto navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný mouku. Na těsto uložíme třešně.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně půl hodinku.

Mezitím připravíme náplň.

Třešňovou šťávu smícháme s cukrem a přendáme na plamen. Část šťávy odložíme bokem a rozmícháme v ní pudinkový prášek.

Když směs na plameni sevře, přidáme pudink a vaříme, dokud směs nezhoustne.

Třešňový pudink pak necháme vychladnout.

Upečené těsto vyklopíme z plechu a necháme vychladnout. Ostrým nožem prořízneme na polovinu, naplníme krémem a přikryjeme druhou polovinou těsta.

Necháme odstát alespoň hodinu a můžeme podávat.