Recept na vynikající francouzský krémeš s ořechy a vanilkovým krémem. Tuto delikatesu, bude milovat celá Vaše rodin!

postup:

Troubu nastavíme na 190 stupňů. Všechny přísady na těsto smícháme a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme na tenký plát.

Každý plát upečeme na obráceném plechu o rozměrech 30 × 38 cm každý 6-7 minut.

Žloutky ušleháme s 100 g cukru do pěny, přidáme vodu, olej a nakonec i vlašské ořechy.

Bílky ušleháme na tuhý sníh se zbylým cukrem. Sníh promícháme do žloutkové hmoty.

Navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů 25 minut.

Žloutky smícháme s cukr krystalem a postupně vmícháme mléko s rozmíchanými pudinkovými prášky.

Přendáme na slabý plamen a za stálého míchání vaříme, dokud krém nezhoustne.

Potom sejmeme z plamene a necháme vychladnout. Do vychladlého krému vmícháme změklé máslo ušlehané s práškovým cukrem.

Na první plát těsta navrstvíme ½ pudinkového krému, na krém uložíme ořechový plát, zbývající plát a druhou polovinu těsta. Poprášíme práškovým cukrem a můžeme podávat.

Máme hotovo! Přejeme Vám dobrou chuť!