Recept na ty nejlepší škvarkové pagáče: Toto je starý a dlouho hledaný klenot mezi recepty, kdo neochutná, prohloupí

postup:

Mléko si trochu zahřejeme, přidáme do něj cukr, kvasnice a počkáme, než vyjde kvásek. Pak přidáme všechny ostatní přísady (kromě másla a škvarků) a vymícháme vláčné, jednotné těsto.

Těsto není potřeba nechat kynout dlouho, stačí mu pouze 15 minut na teplém místě.

Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme, nastrouháme na něj máslo a přeložíme spodkem vzhůru a zprava-doleva.

Necháme 10 minut odpočinout, opět rozválíme, nastrouháme máslo a přeložíme.

Celkově opakujeme 3x. Potom opět rozválíme na těsto nasypeme mleté ​​škvarky.

Přeložíme a naposledy rozválíme na plát silný 1,5 cm.

Přendáme na plech vyložený papírem, potřeme žloutkem a můžeme vytlačit pomocí mřížky pěkný vzor navrchu.

Pak jen vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180-190 stupňů dozlatova.

Přejeme Vám dobrou chuť!

1
2