Recept na nevařený sirup z červeného rybízu: Žádná chemie, éčka a nemusíte ho ani sterilizovat!

postup:

Ovoce zalijeme vodou, přidáme kyselinu citronoviu, zamícháme a necháme 24 hodin odstát. Občas promícháme.

Tekutinu přecedíme přes plátno. Necháme stéci, ale ovoce na plátně netiskneme, zachytíme jen to, co samo proteče.

Přecezenou šťávu odměříme a přidáme tolik cukru, kolik je šťávy (tedy na 1l šťávy 1 kg cukru).

Promícháme, necháme odstát a vždy cca po půl hodině promícháme znovu než se cukr zcela nerozpustí.

Naplníme do umytých lahví, které jsme vypláchli vroucí vodou, zazátkujeme korkovou zátkou vyvařené ve vodě a tu můžeme ještě zalít voskem. Sirup vydrží více než rok.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂