Dnes Vám představím výborný recept na maďarské houskové knedlíky, které jsou tak skvělé, že se dají jíst jen taky samy – bez omáčky či dalších příloh.
Když do nich navíc přidám osmaženou slaninu, mizí ze stolu doslova jako teplé rohlíky.
A klidně je můžete i zamrazit, když budete potřebovat chutnou přílohu, stačí jen rozmrazit, ohřát na páře a máte přílohu jako lusk!
Co budeme potřebovat:
- 10-12 krajíců chleba nebo jiného pečiva (cca 500 g)
- ¾ šálku – 1 a ¼ šálku teplého mléka
- 2 lžíce čerstvé petrželky
- sůl a pepř
- 2-3 vejce
Kousek pálivé papriky nakrájené nadrobno nebo pálivého koření (pokud nemáte rádi pálivé, vynechejte)
*Volitelné: Slaninka, osmažená cibule, šunka, česnek nebo výbornou volbou jsou i škvarky
postup přípravy najdete na druhé stránce…