Recept na domácí vlašský salát: Až ho vyzkoušíte, ten z obchodu si už nekoupíte!

Postup:

Začněte uvařenými bramborami, které si oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

Do druhé misky si připravte cibuli nakrájenou nadrobno a k ní přidejte pepř a sůl, promíchejte a nechte chvíli odstát.

Až cibule změkne, přidejte ji k bramborám a vše spolu zalijte sladko-kyselým nálevem, který získáte ze sterilizovaných okurek.

Použijte 100 – 200 ml a pořádně salát promíchejte.

Opět si nechte salát odstát a mezitím si připravte salám.

Ten nakrájejte na tenké nudličky a stejně na drobné kousky nakrájejte i okurku.

Potom k bramborám přidejte salám, okurky a hrášek.

Vše spolu pořádně promíchejte, podle chuti ještě přidejte sůl nebo pepř, přidejte majonézu a hořčici a opět spolu vše pořádně promíchejte.

instagram.com/petulavas/

Pokud se vám zdá majonéza příliš kyselá, můžete přidat cukr.

Potom salát odložte do lednice, aby se všechny chutě krásně spolu spojily.

Salát můžete podávat samostatně s pečivem nebo je i vhodnou ingrediencí na chlebíčky pod šunku.

Přejeme Vám dobrou chuť!