Recept na báječný dort EKLER ze sušenek a bez pečení

Pořád si myslíme, že lahodné dezerty musí být složité. Někdy tyto recepty nemůžou pochopit ani zkušené hospodyňky, a výsledek vůbec neodpovídá očekávání… Ale proč si to komplikovat, když můžete udělat úžasný dort, aniž byste použili troubu!

Suroviny na přípravu:

  • sušenky − 1 balíček;
  • mléko − 500 ml;
  • kukuřičný škrob − 2,5 pol. lžíce;
  • cukr − 3 pol. lžíce;
  • vaječný žloutek − 1 ks;
  • vanilkový extrakt – 2−4 kapky;

Na polevu:

  • cukr − 4 pol. lžíce;
  • kakaový prášek − 2 čaj. lžičky;
  • mléko − 1 pol. lžíce;
  • máslо − 50 g;

Postup přípravy:

Prášek na vanilkový pudink můžete koupit v obchodě. Ale pokud ho chcete uvařit sami, postupujte následovně: rozdělte mléko na 2 stejné díly. Jeden dejte na oheň a přiveďte k varu.

Ve zbylém mléce rozmíchejte škrob. Přidejte cukr, vanilkovou esenci nebo na špičku nože vanilin a žloutek.

Šlehejte ve šlehači a vlijte tuto směs do vařícího mléka. Dobře promíchejte a vařte do zhoustnutí asi 5 minut.

Hotový pudink zakryjte potravinářskou fólií a dejte ho zchladit do ledničky.

Vezměte pekáč a vyložte ho fólií. Vyložte ho vrstvou sušenek a pak vrstvou pudinku. Pokračujte střídavě dalšími vrstvami. Poslední vrstva by měly být sušenky.

Připravte čokoládovou polevu: smíchejte cukr a kakao, přidejte mléko.

Dejte na sporák, když se směs začne vařit, přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí.

Sundejte čokoládovou hmotu z ohně a nalijte ji na připravený dezert.

Dort dejte na noc do chladničky.

Dobrou chuť!