Pořád si myslíme, že lahodné dezerty musí být složité. Někdy tyto recepty nemůžou pochopit ani zkušené hospodyňky, a výsledek vůbec neodpovídá očekávání… Ale proč si to komplikovat, když můžete udělat úžasný dort, aniž byste použili troubu!
Suroviny na přípravu:
- sušenky − 1 balíček;
- mléko − 500 ml;
- kukuřičný škrob − 2,5 pol. lžíce;
- cukr − 3 pol. lžíce;
- vaječný žloutek − 1 ks;
- vanilkový extrakt – 2−4 kapky;
Na polevu:
- cukr − 4 pol. lžíce;
- kakaový prášek − 2 čaj. lžičky;
- mléko − 1 pol. lžíce;
- máslо − 50 g;
Postup přípravy:
Prášek na vanilkový pudink můžete koupit v obchodě. Ale pokud ho chcete uvařit sami, postupujte následovně: rozdělte mléko na 2 stejné díly. Jeden dejte na oheň a přiveďte k varu.
Ve zbylém mléce rozmíchejte škrob. Přidejte cukr, vanilkovou esenci nebo na špičku nože vanilin a žloutek.
Šlehejte ve šlehači a vlijte tuto směs do vařícího mléka. Dobře promíchejte a vařte do zhoustnutí asi 5 minut.
Hotový pudink zakryjte potravinářskou fólií a dejte ho zchladit do ledničky.
Vezměte pekáč a vyložte ho fólií. Vyložte ho vrstvou sušenek a pak vrstvou pudinku. Pokračujte střídavě dalšími vrstvami. Poslední vrstva by měly být sušenky.
Připravte čokoládovou polevu: smíchejte cukr a kakao, přidejte mléko.
Dejte na sporák, když se směs začne vařit, přidejte máslo. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
Sundejte čokoládovou hmotu z ohně a nalijte ji na připravený dezert.
Dort dejte na noc do chladničky.
Dobrou chuť!