RECEPT DNE: Čokoládový dort – pudink: Nejkrémovější dezert na světě

Příprava: Nejprve si připravíme náplň. Dvě vejce rozšleháme mixérem, přidáme 200 g cukru a promícháme. Přidáme vanilkový pudink a 3 lžíce mouky, poté vše smícháme mixérem. Vmícháme 600 ml mléka, znovu rozšleháme mixérem, aby bylo rovnoměrné, poté přendáme na pánev a vaříme do zhoustnutí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.

Během chladnutí náplně si připravíme korpus: Vyšleháme 4 vejce, přidáme vanilkový cukr a 200 g cukru, ke směsi přidáme 100 ml oleje. Vše pěkně rozmixujeme mixérem, poté přidáme 190 g prosáté mouky, 2 lžíce kakaa a 2 lžičky prášku do pečiva (mouku, kakao a prášek do pečiva prosijeme přímo přes síto do směsi na korpus). Mixérem rozmixujte na jemnou stejnoměrnou směs, poté nalijte do čtvercové formy a pečte 20 minut na 180 stupňů.

Zvlášť vyšleháme 200 ml sladké smetany.

Vyšlehejte 150 g margarínu, poté pomocí mixéru spojte s vychladlým pudinkem. Na závěr vmícháme ušlehanou sladkou smetanu, pak vše znovu prošleháme, aby se to srovnalo.

Upečené těsto vychladíme a poté podélně rozřízneme, aby vznikly dvě tenčí kůrky. Spodní kůrku namočte trochou mléka, potřete polovinou náplně, poté přiklopte druhou kůrkou. Namočte také s trochou vlažného mléka, poté naneste zbytek náplně a pěkně zarovnejte.

Nejlepší je použít formu s odnímatelnými stranami, aby náplň nestékala.

Nechte v lednici 1 hodinu ztuhnout. Rozpusťte 200 g čokolády, 60 g margarínu a 50 ml mléka a touto polevou pak polijte vychladlý koláč.

Před podáváním je nejlepší nechat přes noc odležet v lednici.