Pokud nechcete čekat než Vám vykyne těsto, stačí přidat k droždí tuto přísadu. Funguje je to skvěle!

Z kynutého těsta jsou ty nejlepší domácí pochoutky a já na domácí pečivo nedám dopustit. Akorát ne vždy mám čas čekat, než mi vykyne těsto.

Dlouho jsme hledala a nakonec jsem na internetu našla tento zlepšovák, který se jistě bude hodit i Vám.

Kvásek nedělám klasicky z mléka, droždí a cukru. Jednoduše vezmu kostku čerstvého droždí a pořádně ho rozmíchám v jedné lžíci medu. Vznikne mi hnědá hustší tekutina.

Pak jen přidám ostatní přísady, ručním šlehačem s nástavcem na těsto vymíchám těsto a to je všechno.

Takto dělám už léta perfektní domácí housky, jejichž příprava opravdu trvá jen 15 minut.

Stačí, když medový kvásek smícháte s 1 kg hladké mouky, 600 ml vody a 1 lžící soli.

Z těsta jen vyformujeme, housky, bagety nebo jiné tvary a šup s tím na plech vyložený papírem.

Důležité! Toto pečivo vkládáme do STUDENÉ trouby. Troubu následně zapneme na 200 stupňů a pečeme asi půl hodinku.