Mnoho rodin, včetně té naší, miluje guláš, který se snažíme připravovat na různé způsoby. Jak víme, příprava tohoto jídla zabere spoustu času a práce.
Z tohoto důvodu jsem hledal řešení, která by to usnadnila. S pomocí tchýně jsem našla recept, který není tak časově náročný. Dušené maso dělám v troubě, takže si výsledek můžu rychle vychutnat. Pokrm je výjimečně dobrý, za což jsem dodnes vděčný za tento recept.
Ingredience:
- 1,5 kg hovězího nebo vepřového masa
- 3 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 sklenice rajčatového protlaku
- 2 kostky bujonu (hovězí)
- 2 lžičky dušeného koření
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- mletý černý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
- majoránka podle chuti
- 3 lžíce bramborového škrobu
- 2 kousky jemně nasekané zelené papriky
- 1,5l vody
Volitelný:
- mrkev
- hrášek
Pokračování na další straně