Někdy jsou nejjednodušší řešení ta nejlepší. Tento recept je snadný na přípravu, nestojí mnoho a opravdu pomáhá. Možná ho budete chtít vyzkoušet jako doplněk k tradiční léčbě. Většina zdraví prospěšných látek není vždy chutná. Bramborová šťáva není chutná, ale je velmi užitečná.
Britští vědci upozorňují, že brambory jsou potravinou s nejvyšší koncentrací vitaminů. A nejen to. K těmto zajímavým závěrům vedl rozsáhlý výzkum: Brambory jsou mnohem prospěšnější než zelí, banány a ořechy. Pravidelná konzumace brambor (zejména vařených) normalizuje mnoho funkcí organismu.
Brambory jsou nejužitečnější ve slupce. Obsahují pětkrát více vlákniny než banány, vysoké množství vitaminu C a důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více než v lískových oříšcích, dýni nebo lněném semínku. Obecně lze brambory charakterizovat jako pro člověka nejvyváženější kombinaci vitaminů a stopových prvků.
Jaké jsou výhody bramborové šťávy? Alkalizuje organismus. Bramborová šťáva pomáhá vyrovnávat kyselost v těle. To je pro nás obzvlášť důležité, protože většina dnešních diet způsobuje přílišnou kyselost. Pomáhá tak předcházet nemocem, jako jsou kardiovaskulární onemocnění a dokonce i rakovina.
Pokračování na další straně