Moje maminka mi ukázala, jak připravit zmrzlé brambory a teď je dělám vždy jako přílohu k masu. Ta chuť je neskutečná

postup:

Brambory si omyjte a očistěte. Vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 5-7 minut.

Vylijte vodu, nechte je vychladnout a nožem do nich vyřízněte nepříliš hlubokou mřížku. Vložte do ledničky na 1 hodinu.

Plech na pečení potřete polovinou oleje, položte na něj brambory a potřete je zbylým olejem.

Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 40 minut. Občas je otáčejte, aby se rovnoměrně upekli.

Hotové brambory osolte, opepřete a můžete do nich přidat i prolisovaný česnek s provensálskými bylinkami.

Asi se ptáte, proč se brambory musí předvařit. Faktem je, že uvařený škrob se nerozpadne a tím pádem budou brambory jemně sladké.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts