postup:
Brambory si omyjte a očistěte. Vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 5-7 minut.
Vylijte vodu, nechte je vychladnout a nožem do nich vyřízněte nepříliš hlubokou mřížku. Vložte do ledničky na 1 hodinu.
Plech na pečení potřete polovinou oleje, položte na něj brambory a potřete je zbylým olejem.
Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 40 minut. Občas je otáčejte, aby se rovnoměrně upekli.
Hotové brambory osolte, opepřete a můžete do nich přidat i prolisovaný česnek s provensálskými bylinkami.
Asi se ptáte, proč se brambory musí předvařit. Faktem je, že uvařený škrob se nerozpadne a tím pádem budou brambory jemně sladké.
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/vseprozdraviezy/?fref=ts