Mikrovlnné trouby jsou ve většině domácností, ale jen málokdo je používá k ohřívání jídla. Lidé se domnívají, že vibrace vyzařované z trouby pronikají do jídla a odtud do těla. Škodlivé látky se mohou dostat do orgánů a způsobit zdravotní problémy. Mikrovlnnou troubu však není nutné používat pouze k ohřívání potravin. Lidé jsou velmi vynalézaví, a tak není divu, že pro mikrovlnné trouby najdou mnoho dalších využití. Zde jsou některé z nich. Mikrovlnné trouby se stanou součástí vašeho každodenního života.
Mikrovlnnou troubu lze použít nejen k rozmrazování a ohřívání potravin, ale také například k přípravě kávy. Ano, mikrovlnná trouba dokáže proměnit obyčejnou kávu v úžasný zážitek. Připraví vám kávu přesně takovou, jakou byste si koupili ve své oblíbené kavárně. Mikrovlnná trouba je skvělý způsob, jak vytvořit luxusní a nadýchanou pěnu. Nalijte mléko do nádoby s víčkem. Protřepejte a nechte 30 minut ohřívat v mikrovlnné troubě, poté pěnu nalijte přímo na kávu. Hotovo!
Mikrovlny jsou účinné i při loupání česneku. Vložte hlavičku česneku do mikrovlnné trouby a zahřívejte ji na plný výkon po dobu 15 sekund; uvidíte, jak se slupka pomalu odděluje od česneku. Pak ji oloupejte celou najednou a příprava česneku je hotová. Podobně můžete sami oloupat cibuli.
Pokračování na další straně