Postup:
Bílky vyšleháme na sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vmícháme sníh.
Těsto ve formě o průměru 28 cm upečeme dozlatova a rovněž upečeme i druhý korpus.
Necháme vychladnout ve formě.
Nálev:
Vodu s cukrem dáme sevřít, poté odstavíme a vmícháme máslo.
Necháme vychladnout.
Do vychladlé hmoty vmícháme 100 ml rumu a šťávu z citrónů a pomerančů.
Přidáme také trochu barvy.
První korpus ve formě zalijeme nálevem a počkáme, než vsákne.
Druhý korpus rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu dobře potřeme džemem.
I druhou polovinu potřeme džemem a jdeme skládat výsledný dort.
Na dno formy dáme potřenou polovinu korpusu, pokračujeme celým korpusem, druhou polovinou těsta a polevou.
Poleva:
250 g mletého cukru, smícháme s mlékem, rumem a trochou barviva.
Případně použijte kupovanou polevu.
Přelijeme přes vršek dezertu a necháme ztuhnout.
Přejeme vám dobrou chuť!
Zdroj. Jana Sokolová Uličná.