Milionový punčový dort : Šťavnatý, jednoduchý na přípravu – lepší dezert nemají ani v cukrárně!

Postup:

Bílky vyšleháme na sníh.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vmícháme sníh.

Těsto ve formě o průměru 28 cm upečeme dozlatova a rovněž upečeme i druhý korpus.

Necháme vychladnout ve formě.

Nálev:

Vodu s cukrem dáme sevřít, poté odstavíme a vmícháme máslo.

Necháme vychladnout.

Do vychladlé hmoty vmícháme 100 ml rumu a šťávu z citrónů a pomerančů.

Přidáme také trochu barvy.

První korpus ve formě zalijeme nálevem a počkáme, než vsákne.

Druhý korpus rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu dobře potřeme džemem.

I druhou polovinu potřeme džemem a jdeme skládat výsledný dort.

Na dno formy dáme potřenou polovinu korpusu, pokračujeme celým korpusem, druhou polovinou těsta a polevou.

Poleva:

250 g mletého cukru, smícháme s mlékem, rumem a trochou barviva.

Případně použijte kupovanou polevu.

Přelijeme přes vršek dezertu a necháme ztuhnout.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj. Jana Sokolová Uličná.