Milionový KARAMELOVÝ krém (ke zdobení a plnění): Není třeba smetanu ani drahé mascarpone – chutná jako z cukrárny!

V misce smíchejte mouku se 100 ml mléka. Vejce rozšlehejte se solí v čisté misce. V hrnci se silným dnem smíchejte 150 g cukru se 3 lžícemi vody. Dejte na mírný oheň a za stálého míchání svařte v sirup, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne. Přidejte zbývající cukr a 500 ml mléka a míchejte nepřetržitě, dokud se směs nestane homogenní.

Do této směsi postupně přidávejte mouku, předem smíchanou s mlékem, a míchejte do hladka. Vařte za stálého míchání, dokud krém trochu nezhoustne. Přidejte dříve rozšlehaná vejce, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu, poté vypněte oheň. Výsledný krém přeneste do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Můžete ho použít jako takový nebo smíchat s máslem nebo smetanou.