Máte rádi rajčata? Použijte jej k rychlému shození nechtěných kilogramů! Zde je návod!

  1. den

Snídaně

  • Integrální pečivo se dvěma lžícemi polotučného sýra. Jednu polovinu těsta potřeme sýrem a položíme plátkem rajčete a trochou nakrájené jarní cibulky, druhou polovinu zalijeme medem.

Oběd

-Tortilla

300 g rajčat a 100 g hub nakrájíme na větší kousky. Smíchejte dvě vejce, čtyři lžíce minerální vody, dvě lžíce zelené, sůl a pepř. Houby a rajčata dejte na rozehřátou a lehce naolejovanou pánev, navrch dejte vejce a na mírném ohni nechte spojit. Podávejte teplé nebo studené na základu ze dvou plátků žitného chleba.

Svačina

– dvě mrkve nakrájejte na dvě tyčinky a obalte je ve 30 g krůtí šunky

  • 1 dl rajčatové šťávy (čerstvé nebo vařené)

Večeře

– Maso s rajčaty

Na pánvi bez dalšího tuku opečte 125 g hovězích steaků a okořeňte podle chuti. Na trošce olivového oleje osmahneme půlku cibule. Přidejte 400 g rajčat nakrájených na kostičky a trochu tymiánu a vše opékejte na vysokém ohni několik minut. Jídlo doplňte jedním toastem z žitného chleba.

  1. den

Snídaně

  • dva plátky toastu potřeme lžící smetanového sýra a navrch položíme plátek šunky
  • 2 dl rajčatové šťávy (čerstvé)

Oběd

  • Studené gazpacho

Uvařte 500 g rajčat, papriky a velkou okurku nakrájejte na kostičky a smíchejte se lžící olivového oleje, česnekem a dvěma rozdrobenými plátky toastu. Před podáváním osolíme, opepříme a vychladíme.

Svačina

Z plátku toastu se sezamovými semínky, plátkem uzeného krůtího masa udělejte chlebíček a navrch dejte rajče nakrájené na silná kolečka.

Večeře

– Rajčata s rýží

U dvou rajčat odřízněte vršek, vydlabejte je a vložte do ohnivzdorné misky. Náplňovou směs připravíme z 50 g polotučného sýra a 125 g vařené rýže, trochy bazalky, nakrájených rajčat a česneku. Rajčata naplníme a posypeme sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

  1. den

Snídaně

  • 2 dl rajčatové šťávy (vařené)
  • 2 kusy toastu tence potažené roztaveným sýrem s kolečky rajčat nahoře

Oběd

– italský salát

Toustový chléb a 400 g rajčat nakrájíme na kostičky, přidáme trochu salátu. Zalijeme dvěma lžícemi olivového oleje a octa, osolíme a opepříme. Posypte na něj kostky toastu.

Svačina

– Jablko, kiwi a máta

Kiwi a jablko nakrájíme na kostičky a smícháme s pár kapkami medu. Přidejte pár lístků čerstvé máty.

Večeře

  • Ratatouille

Na tento pokrm je potřeba nakrájet na kostičky 200 g brambor, čtyři mrkve, dva pórky, 100 g žampionů a čtyři stonky celeru. Nakrájejte dvě cibule a dva stroužky česneku, rozehřejte dvě malé lžíce oleje a přidejte zeleninu a brambory. Dochuťte solí, pepřem a oreganem. Přidáme 100 ml zeleninové polévky a přikryté vaříme asi 10 minut. Přidejte hrnek (2,5 dl) vařených rajčat. Vše vařte na mírném ohni 15 minut.

Další poznámky:

  • pokud máte hlad mezi jídly, můžete si libovolně dát 2 dl rajčatové šťávy (čerstvé nebo vařené)
  • existují zprávy (zatím v říši pověstí), že rajčatová šťáva má větší tendenci spalovat tukové zásoby, pokud se do ní přidává špičkou nože na pepř