- den
Snídaně
- Integrální pečivo se dvěma lžícemi polotučného sýra. Jednu polovinu těsta potřeme sýrem a položíme plátkem rajčete a trochou nakrájené jarní cibulky, druhou polovinu zalijeme medem.
Oběd
-Tortilla
300 g rajčat a 100 g hub nakrájíme na větší kousky. Smíchejte dvě vejce, čtyři lžíce minerální vody, dvě lžíce zelené, sůl a pepř. Houby a rajčata dejte na rozehřátou a lehce naolejovanou pánev, navrch dejte vejce a na mírném ohni nechte spojit. Podávejte teplé nebo studené na základu ze dvou plátků žitného chleba.
Svačina
– dvě mrkve nakrájejte na dvě tyčinky a obalte je ve 30 g krůtí šunky
- 1 dl rajčatové šťávy (čerstvé nebo vařené)
Večeře
– Maso s rajčaty
Na pánvi bez dalšího tuku opečte 125 g hovězích steaků a okořeňte podle chuti. Na trošce olivového oleje osmahneme půlku cibule. Přidejte 400 g rajčat nakrájených na kostičky a trochu tymiánu a vše opékejte na vysokém ohni několik minut. Jídlo doplňte jedním toastem z žitného chleba.
- den
Snídaně
- dva plátky toastu potřeme lžící smetanového sýra a navrch položíme plátek šunky
- 2 dl rajčatové šťávy (čerstvé)
Oběd
- Studené gazpacho
Uvařte 500 g rajčat, papriky a velkou okurku nakrájejte na kostičky a smíchejte se lžící olivového oleje, česnekem a dvěma rozdrobenými plátky toastu. Před podáváním osolíme, opepříme a vychladíme.
Svačina
Z plátku toastu se sezamovými semínky, plátkem uzeného krůtího masa udělejte chlebíček a navrch dejte rajče nakrájené na silná kolečka.
Večeře
– Rajčata s rýží
U dvou rajčat odřízněte vršek, vydlabejte je a vložte do ohnivzdorné misky. Náplňovou směs připravíme z 50 g polotučného sýra a 125 g vařené rýže, trochy bazalky, nakrájených rajčat a česneku. Rajčata naplníme a posypeme sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
- den
Snídaně
- 2 dl rajčatové šťávy (vařené)
- 2 kusy toastu tence potažené roztaveným sýrem s kolečky rajčat nahoře
Oběd
– italský salát
Toustový chléb a 400 g rajčat nakrájíme na kostičky, přidáme trochu salátu. Zalijeme dvěma lžícemi olivového oleje a octa, osolíme a opepříme. Posypte na něj kostky toastu.
Svačina
– Jablko, kiwi a máta
Kiwi a jablko nakrájíme na kostičky a smícháme s pár kapkami medu. Přidejte pár lístků čerstvé máty.
Večeře
- Ratatouille
Na tento pokrm je potřeba nakrájet na kostičky 200 g brambor, čtyři mrkve, dva pórky, 100 g žampionů a čtyři stonky celeru. Nakrájejte dvě cibule a dva stroužky česneku, rozehřejte dvě malé lžíce oleje a přidejte zeleninu a brambory. Dochuťte solí, pepřem a oreganem. Přidáme 100 ml zeleninové polévky a přikryté vaříme asi 10 minut. Přidejte hrnek (2,5 dl) vařených rajčat. Vše vařte na mírném ohni 15 minut.
Další poznámky:
- pokud máte hlad mezi jídly, můžete si libovolně dát 2 dl rajčatové šťávy (čerstvé nebo vařené)
- existují zprávy (zatím v říši pověstí), že rajčatová šťáva má větší tendenci spalovat tukové zásoby, pokud se do ní přidává špičkou nože na pepř