Lepší knedlík jsem nikdy nejedla: Ze staršího pečiva a slaniny, místo vody knedlík uvařte v polévce!

postup:

Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby můžeme mléko přidávat později.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírném plameni. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.

Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá). Necháme odpočívat 15 minut.

Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.

Knedlík získá skvělou chuť, když ho vaříte v plátně nebo utěrce v polévce – já ho dělám  v klasickém vývaru a knedlíky je skutečně výtečné.