KAŠEL ZASTAVUJE PO POUHÉM 1 ŠÁLKU ČAJE Z TÉTO BYLINKY: Přírodní lék, který vás nezklame

Studie zdůrazňuje potenciální přínos doplňků při snižování rizika rakoviny, zejména rakoviny střev

Rakovina je definována jako stav, kdy určité tělesné buňky nekontrolovatelně rostou a množí se – jde o mutace dříve zdravých buněk.

Vzhledem k tomu, že rakovina se v pozdějších fázích, kdy dochází k metastázám, léčí velmi obtížně, existuje mnoho výzkumů, jak se lidé mohou chránit a snížit pravděpodobnost vzniku této nepříjemné nemoci.

Podle nového výzkumu z American Cancer Institute by specifický typ doplňku mohl hrát roli při snižování rizika vzniku buněk rakoviny tlustého střeva, uvádí „Express“.

Údaje byly zveřejněny v časopise „National Cancer Institute journal“, kde bylo zjištěno, že vápník ve formě doplňků může hrát velkou roli při snižování rizika onemocnět jedním z nejčastějších druhů rakoviny – rakovinou tlustého střeva až o 30 procent.

Autoři píší, že když byl analyzován samotný vápník ve stravě, nebylo zjištěno žádné snížení rizika rakoviny tlustého střeva, ale užívání doplňků vápníku v jakémkoli množství bylo spojeno se sníženým rizikem. Tato souvislost byla nejsilnější (31procentní snížení rizika) u lidí užívajících doplňky vápníku v dávce 500 mg denně.

Pokračování na další straně