Je to ta nejobyčejnější a nejznámější zelenina. Používáme ji asi všichni. Mrkev bereme jako něco zcela normálního a samozřejmého. A přece v sobě ukrývá neuvěřitelnou sílu!
Z mrkve nejvíc získáme pokud ji budeme jíst, resp. pít ve formě šťávy. Takto do sebe dostaneme spoustu vitamínů, které tato cenná zelenina obsahuje.
Mrkev obsahuje velké množství draslíku, a proto nám pomáhá při odkyselování krve. Přispívá k vývoji zdravých kostí a zubů – proto se jí v dětství velmi doporučuje konzumovat.
Doporučuje se také při dietách, protože potlačuje pocit hladu a naplňuje pocitem sytosti a zároveň dodává užitečné živiny.
Nejúčinnější pro naše zdraví je syrová mrkvová šťáva vyrobená pomocí odšťavňovače. Mrkev je jedním z nejlepších prostředků pro čištění jater. Odkyselováním krve přispívá k efektivní očistě jater a tím ke zdravému fungování celého organismu.
Mrkev, podobně jako jiná zelenina obsahující chlorofyl, pomáhá odstraňovat těžké kovy usazené v těle. Mrkev může být lékem na krásnou pleť. Jelikož kožní vyrážky, fleky, psoriáza a akné jsou většinou způsobeny nahromaděnými toxiny a nesprávným trávením, je dobré jíst co nejvíce mrkve. Zabraňuje nejen hromadění kyseliny, ale také podporuje krásu pokožky vysokým obsahem vitamínů B.
Výzkum ukázal, že životnost kuřáků se může výrazně prodloužit s dostatečným příjmem vitamínu A. Mrkev obsahuje mnoho vitamínu A, a proto je účinná iv prevenci rakoviny plic a zlepšuje i zrak. Doporučuje se alespoň jedna sklenice čerstvé mrkvové šťávy denně.
Pokračování na další straně