Dort Rafaelo za „25 minut“ – říká se o ní, že je královnou dortů

Na posypání:

  • 50 g kokosové mouky

Příprava

Na sušenku:

1.
Z bílků ušleháme sníh a za stálého míchání postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr.
2.
Prášek do pečiva smícháme s moukou a přidáme k bílkům, poté zlehka vmícháme kokosovou moučku.
3.
Směs nalijte do dortové formy o průměru 26 cm vyložené pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15-20 minut, dokud povrch lehce nezežloutne.
4.
Sušenku zchladíme a položíme na talíř horní stranou dolů, můžeme navlhčit trochou mléka.

Na krém:

1.
Smíchejte žloutky s pudinkem a 200 ml mléka.
2.
Zbylé mléko přivedeme k varu a až se vaří, vmícháme připravenou směs. Vařte za míchání do zhoustnutí, poté stáhněte z ohně a ochlaďte.
3.
Máslo s cukrem smícháme elektrickým šlehačem a vmícháme do studeného krému.
4.
Do šlehačky zašleháme sladkou smetanu a vmícháme do krému.
5.
Polovinu smetany položte na sušenku, poté položte sušenky namočené ve směsi mléka a maraschina. Zalijeme zbytkem krému. Dort posypte kokosovou moukou

Zdroj:zdravlje.info