Domácí housky, lepší než v pekárně: Pečte 10 minut a budete na to potřebovat jen tři suroviny


Příprava:

Z těchto surovin uhněteme vláčné těsto a necháme 30 minut odpočinout. Když těsto stojí, prohněteme ho v troše mouky a nakrájíme na přibližně stejné kousky, ze kterých tvoříme kuličky.

Kuličky válečkem vyválejte na menší kolečka jako na koláč (kolečka by neměla být příliš tenká, tzn. pokud chcete mít housky plnější, vyválejte je na tloušťku 1 cm).

Necháme znovu asi 30 minut odležet a poté pomocí ploché lišty nebo strany nože, která není ostrá, uděláme na tzv. bochánky vzory. sítě.

Síťky se vyrábí těsně před pečením. Jeden bílek ušlehejte a housky před pečením jím potřete (pokud nemáte rádi bílky, můžete na potření použít sladké mléko). Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň společně s pekáčem.

Vzhledem k tomu, že pečicí plech se v troubě zahřívá, nepoužívejte papír ani mazací olej.

Upečené housky zabalíme do utěrky.

Zdroj:visoko-rtv