DO KEFÍRU PŘIDEJTE DVĚ INGREDIENCE – Směs, která vyčistí střeva v rekordním čase, je dobrá na trávení a zažívání

Otruby jsou bohaté na vlákninu a obsahují draslík a vitamíny skupiny B. Šetrně ovlivňují střeva, zlepšují jejich práci, zabraňují vzniku dysbiózy (mikrobiální nerovnováha) a usnadňují trávení. Dietní vláknina z otrub by měla být povinnou součástí zdravé výživy, protože má mnoho příznivých účinků na zdraví, od lepšího trávení, zdraví srdce až po vliv na regulaci cholesterolu a cukru v krvi.

Kombinace kefíru a otrub se často doporučuje v procesu hubnutí, protože čistí tělo a urychluje metabolické procesy. Kromě zdravotních výhod má kombinace otrub a kefíru příjemnou chuť, je osvěžující, a proto je pro mnoho lidí dobrou volbou k snídani. Jak vyrobit směs kefíru a otrub – zde je recept:

Smíchejte dvě polévkové lžíce ovesných otrub se 400 ml kefíru. Nechte 15 minut, dokud otruby nezměknou. Pokud chcete, můžete přidat i trochu skořice.

Poznámka: Pokud jste citliví na některou z uvedených složek nebo máte zdravotní problémy se střevy či žaludkem, poraďte se před konzumací se svým lékařem.