Postup přípravy:
- Vložte všechny suroviny do odšťavňovače nebo mixéru. Pokud použijete mixér, přidejte ještě 1 až 2 sklenice čisté vody.
- Odšťavněte všechny suroviny. U mixéru výslednou směs přeceďte přes látku nebo gázu.
- Před konzumací šťávu dobře promíchejte.
užívání
Vyrobená šťáva poslouží na 2 až 3 dávky. Nejlepší je pít tento detoxikační nápoj na prázdný žaludek alespoň 15 až 30 minut před jídlem, například před snídaní, obědem nebo večeří.
Nevypitou část uskladněte v ledničce a vypijte do 12 hodin.
Nápoj užívejte 3 až 7 dní, podle závažnosti vašeho zdravotního stavu a znečištění jater. Na prevenci stačí kratší a na důkladnější detoxikaci delší doba.
Zdravotní přínosy jednotlivých ingrediencí
Salát obsahuje hodně chlorofylu, který eliminuje toxiny z krevního oběhu a také neutralizuje těžké kovy, pesticidy a jiné chemikálie.
Citron je bohatý na vitamín C, který pomáhá přeměňovat toxiny na látky, které jsou rozpustné ve vodě a snadno se z těla odstraňují, čímž se podpoří činnost jater.
Jablka jsou bohatá na pektin a jiné látky nápomocné při čištění těla a odstraňování nánosů z trávicího systému.
Zázvor je extrémně prospěšný při léčbě trávicích obtíží jako nadýmání, plynatost a zácpa.
Červená řepa a mrkev jsou bohaté na betakaroten (vitamin A) a rostlinné bioflavonoidy, které stimulují a zlepšují jater.