Chcete si udržet mládí? Pijte více vína a jezte více čokolády

Podle nedávné studie pomáhají regeneraci buněk chemické sloučeniny v tmavé čokoládě a červeném víně.

Vědci z univerzit v Exeteru a Brightonu učinili významný průlom ve studiu procesu stárnutí a našli způsob, jak omladit neaktivní stárnoucí buňky. Zjistili, že je možno zastavit stárnutí buněk, aby se chovaly jako mladší.

Vědci použili sloučeniny nazývané jako analogy přeměny, což jsou chemikálie založené na látce nacházející se v červeném víně, tmavé čokoládě, červených hroznech a borůvkách.

Předchozí studie University v Exeteru ukázaly, že třída genů, tzv. růstových faktorů, se postupně, jak stárnou, odpojuje. Nová studie však ukázala, že použití analogů reverzace k buňkám vedlo k zapnutí růstových faktorů.

článek pokračuje na další stránce…