Bublanina z 1 vajíčka podle stoletého receptu: Blesková, levná a chutná přesně tak, jako když jsme byli děti!

Tato bublanina se vám ani v horkém počasí zaručeně nezkysne. Je výborná, velmi lahodná a jednoduchá na přípravu. Recept mám z internetu a je opravdu vynikající.

Co budeme potřebovat:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1,5 hrnku mléka

1 dl oleje

1 vajíčko

1 bal. zlatý klas (můžete nahradit kukuřičným škrobem)

1 bal. prášek do pečiva

1 bal vanilkového cukru

libovolné ovoce

postup:

Příprava nemůže být jednodušší. V jedné míse smícháme vše “co se sype”, v druhé vše co se lije + vajíčko.

Pak smícháme obsah obou mís a vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto poklademe ovoce libovolné ovoce – a pečeme při teplotě 180-200 ° C, dokud nebude koláček takto pěkně růžovoučký.

Máte hotovo!

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

1 komentář

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here