ALARM! 7 PŘÍZNAKŮ ONEMOCNĚNÍ ŠTÍTNÉ ŽLÁZY: POKUD JE BUDETE IGNOROVAT, MOHOU NASTAT TĚŽKÉ NÁSLEDKY

Štítná žláza je zodpovědná za produkci hormonů, které regulují váš metabolismus, tělesnou teplotu a srdeční frekvenci. Pokud je jeho činnost narušena, může to mít vážné následky pro vaše orgány: játra, střeva, ledviny, reprodukční systém, srdce a dokonce i mozek.

Toto je seznam příznaků, které byste neměli ignorovat, pokud se chcete opravdu vyhnout vážným zdravotním problémům!

Únava a podrážděnost – Onemocnění štítné žlázy může ovlivnit hladinu energie a náladu. Hypotyreóza způsobuje pocit únavy a ztráty energie, doprovázený častými problémy se spánkem a podrážděností.

Změny srdeční frekvence – Hormony štítné žlázy ovlivňují téměř každý orgán v těle a mohou změnit srdeční frekvenci. Lidé s nově objevenou poruchou štítné žlázy si mohou všimnout, že jejich srdeční frekvence je výrazně rychlejší nebo pomalejší než normálně.

Dramatický úbytek nebo nárůst hmotnosti – Drastická změna hmotnosti je jedním z nejčastějších příznaků onemocnění štítné žlázy. Přírůstek nebo ztráta hmotnosti, ke kterému dochází během krátké doby, může znamenat příliš vysoké nebo příliš nízké hladiny hormonů štítné žlázy.

Suchá kůže a lámavé nehty – Suchá kůže může být příznakem problémů se štítnou žlázou. Stejně tak byste se měli obávat, pokud nehty zkřehnou a na povrchu se objeví viditelné svislé čáry.

nemocnění štítné žlázy může ovlivnit schopnost vašeho těla regulovat teplotu.

Pokračování na další straně