Potřebují dospělí mléko – zde je to, co se stane s tělem, pokud ho zcela vyloučíte ze stravy

Od malička nám rodiče vysvětlují, proč je nutné pít mléko. Od vápníku po posilování kostí, to všechno jsme už slyšeli „milionkrát“.

Co se stane, až vyrosteme? Potřebujeme tedy vůbec mléko?

„Dospělí nepotřebují mléko,“ říká dietoložka Amy Shapiro. Mnoho odborníků se shoduje na tom, že dospělí by neměli pít mléko, ale jediné, co je důležité, je dbát na dostatečný přísun vápníku a vitamínů, které běžně získáváte z mléka.

Shapiro poukazuje na to, že pokud přestanete pít mléko, dojde ve vašem těle k některým překvapivým změnám, a zde je to, co můžete očekávat.

Změny kůže
Mnoho lidí pije mléko celý život a vůbec si neuvědomuje, že na tento nápoj mohou mít nesnášenlivost. Pokud je to váš případ a jste citliví na mléko, dietoložka říká, že když tento nápoj přestanete konzumovat, zaznamenáte zlepšení pleti – méně akné, ekzémů…

Odborníci také upozorňují, že mléko krav, zvláště pokud nosí mláďata, obsahuje hormony, které přispívají k tvorbě akné.

Lepší zdraví střev
Vyloučení kravského mléka z jídelníčku může pomoci regulovat zažívací potíže a přispět k lepšímu zdraví střev. Také, když přestanete pít mléko, můžete očekávat méně plynu a nadýmání, říká Shapiro.

Dietoložka vysvětluje, že laktóza v mléce je těžko stravitelná, takže je viníkem především nadýmání a plynatosti. Navíc, když máte v těle příliš mnoho laktózy, může se objevit otok tlustého střeva a průjem.

Pokračování na další straně