Jak se chránit před negativní energií: 5 důležitých pravidel

Umět nevstřebávat negativní energii jiných lidí je velká duchovní dovednost.

Empatie je schopnost rozpoznat a cítit emoce druhých. Sympatie je pocit soucitu s ostatními lidmi. Být empatický často znamená, že absorbujete většinu bolesti a utrpení svého okolí, a to na vás může mít negativní vliv.

Pokud jste byli v místnosti s negativní osobou, víte, jak toxická může být energie této osoby. Umět nevstřebávat negativní energii jiných lidí je velká duchovní dovednost.

Zde je 5 způsobů, jak se chránit před špatným vlivem ostatních lidí.

1) Pamatujte, že nemůžete vyhovět všem.

Pokud si na vás někdo stěžuje, nesnažte se ho potěšit. Jen vám to vysává energii a dělá vás energeticky závislými na jeho názoru.

Ne každý tě bude milovat. Lidé žijí na Zemi za jiným účelem. Milujte především sami sebe a vytvoříte si pole síly, které vás ochrání před vlivem cizích názorů.

Pamatujte také, že nemůžete změnit všechny. Nedělejte z toho své poslání. Někdy to nejlepší, co můžete udělat, je prostě nevstřebat energii, kterou na vás lidé vrhají.

2) Buďte opatrní při zvaní dalších lidí do svého života.

Vaše tělo, mysl a okolí jsou vaším chrámem. Koho na něj pozvete? Je to otevřená pozvánka? Měli by si lidé před vstupem utírat nohy, nebo je v pořádku, když vám přinesou problémy?

Dáte-li muži jeden den kousek chleba, druhý den si vyžádá bochník. Pokud někoho necháte zůstat přes víkend, pokusí se zůstat týden (nebo dva!). Kdysi jsem si myslel, že moje žena je k některým našim sousedům chladná a zlá. Když jsem si uvědomil, že si jen váží sebe a svého domova, ocenil jsem její přístup a přijal ho.

Je skvělé být velkorysý, ale je třeba dodržovat jemnou linii, aby nedošlo k jejímu zničení. Naučte se říkat ne a cítíte se u toho dobře.

Pokračování na další straně