POKUD TO MÁTE DOMA, OKAMŽITĚ TO VYNDEJTE: ZPŮSOBUJE RAKOVINU A ALZHEIMER, ničí naši imunitu

Energeticky úsporné, „ekologické“ žárovky nejsou tak bezpečné, jak se vytrvale tvrdí, protože obsahují živý, silný neurotoxin, který má negativní vliv na děti a těhotné ženy – varuje americká agentura pro ochranu životního prostředí.

Tento prvek je zvláště toxický pro mozek, nervový systém, játra a ledviny. Zároveň oslabuje obranyschopnost organismu, má škodlivý vliv na kardiovaskulární a reprodukční systém. Může způsobit třes, nervozitu, nespavost, ztrátu paměti, bolesti hlavy, Alzheimerovu chorobu a dokonce i rakovinu.

Výzkum provedený Dr. Peterem Brownem v Berlíně ukázal, že tyto žárovky, rozbité uvnitř, uvolňují 20krát více rtuti, než je povolené maximum. Kromě toho obsahují fenol, mírně kyselý toxin ve formě krystalů získávaný z dehtu, používaný v chemickém průmyslu. Existuje také naftalen, hořlavá sloučenina ve formě krystalů, která také vzniká destilací dehtu, používá se v přípravcích proti molům a v chemickém průmyslu. Styren, rovněž nežádoucí přísada, je nenasycený kapalný uhlovodík, jinak vedlejší produkt procesu výroby ropy.

Pokračování na další straně