Na likvidaci kávového odpadu ani nemyslete! Kdo tuto metodu nevyzkouší, ani neuvěří!

Léto je jedno z nejoblíbenějších ročních období, tím spíše, že většinu času trávíme venku a dlouhé slunečné dny jako by si vyžadovaly grilování venku a veselou párty nebo posezení s přáteli na venkovní terase.

Bohužel i komáři tuto zábavu milují a jejich hučení a kousání dokáže zkazit šťastné chvíle. Pokud nechcete používat drahé chemikálie v obchodech a často nekvalitní repelenty, tento tip si určitě zamilujete!

Osvědčený způsob, jak se chránit před komáry

Maminka mi o tomto skvělém nápadu řekla před 2 lety, a protože nás v létě komáři prostě štípali, rozhodla jsem se to zkusit.

Celou zimu jsem pečlivě sbíral kávovou sedlinu a sušil, abych tuto radu mohl vyzkoušet v létě na naší terase.

Komáři mají mnoho čichových receptorů, které hledají („čichají“) krevní zdroje. Díky tomu se stávají citlivějšími na určité pachy. Například kouř a specifické pachy.

Před otravným hmyzem se proto nejlépe ochráníte zapálením vysušené kávové sedliny, kterou je potřeba smíchat se sušenými a rozdrcenými bobkovými listy.

Především vydávají silné aroma. Za druhé, vytvářejí kouř.

Pokud se rozhodnete sedět venku, na otevřené terase nebo na balkoně, stačí suchou kávovou sedlinu s bobkovým listem položit na fólii nebo talíř a rozsvítit.

Takový repelent je pro člověka zcela neškodný. Mimochodem, aroma pomáhá zbavit se nejen komárů, ale i much.

Pokračování na další straně