7 top receptů na nejlepší marinády na maso, která zvládne úplně každý. S těmito recepty budete za hvězdu na každé grilovačce!

Dnes se S vámi chceme podělit o recepty na jednoduché a skutečně chutné marinády, se kterými zazáříte na všech grilovačkách.

I když se nakonec nerozhodnete pro grilování, tyto marinády jsou výborné i na pečení, nebo minutkovou úpravu na pánev.

Fantastická marináda podle Jany

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou nebo vepřového karé nakrájeného na kousky
  • ½ lžičky soli
  • 1 (rovnou) lžičku pepře mletého
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 1 (rovnou) lžičku sušeného zázvoru
  • 3 lžičky solamylu
  • 1 cibuli nakrájenou nadrobno
  • 3 (rovné) lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 2 žloutky

postup přípravy:

Maso přendáme do misky a přidáme sypké koření. Žloutky rozmícháme se sojovou omáčkou a nalijeme na masíčko. Nakonec přidáme i cibulku a vše dobře promícháme. Já to nechávám odležet přes noc, ale minimálně marinujeme 2 hodinky.

Pak masíčko připravujeme jako klasickou minutku, smažíme na oleji, než masíčko není hotové – kuřecímu stačí skutečně jen pár minut.

Pivní medová marináda

Co budeme potřebovat:

  • 100 ml světlého piva
  • 100 ml sójové omáčky
  • 75 g medu
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 větvičku rozmarýnu
  • 1 lžičku sladké papriky

postup přípravy:

Všechny ingredience smícháme a do připravené marinády vložíme maso na 6-12 hodin.

Jemná hořčičná marináda (hodí se i na minutkovou přípravu masa)

Co budeme potřebovat:

  • 4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta, kýta …)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 lžičku sladké papriky
  • Bílý pepř
  • 1 lžičku soli

postup přípravy:

Smícháme všechny přísady na marinádu a smícháme s masíčkem. Necháme marinovat alespoň 15 minut, ideálně však déle, klidně i přes noc.

článek pokračuje na další stránce…